Dolly Parton zal altijd van Whitney Houston houden.

Om te beginnen was Parton zo onder de indruk toen ze voor het eerst Whitney’s beklijvende versie van haar nummer ‘I Will Always Love You’ uit 1973 hoorde in Houston’s film ‘The Bodyguard’ uit 1992, dat ze vorig jaar aan Oprah Winfrey vertelde dat ze moest stoppen over de auto die ze bestuurde, zodat ze er niet mee zou crashen.

Houston’s versie, die een van de grootste singles aller tijden werd, leverde Parton, die naast zanger ook een songwriter van wereldklasse is, in de jaren negentig ongeveer $ 10 miljoen aan royalty’s op en de cheques blijven komen.

Parton had een geweldig idee over hoe ze dat geld kon besteden: ze gebruikte het om een ​​zwarte buurt in Nashville te helpen.

“Ik heb mijn grote kantorencomplex in Nashville gekocht”, vertelde ze aan Andy Cohen in de aflevering van “Watch What Happens Live” van donderdag (via Yahoo). “Dus ik dacht, ‘nou, dit is een geweldige plek om te zijn.'”

“Ik kocht een woning in het zwarte deel van de stad, en het waren meestal alleen zwarte gezinnen en mensen die daar woonden,” vervolgde ze. “En het was buiten de gebaande paden van 16th Avenue en ik dacht: ‘Nou, ik ga deze plek kopen, de hele strip mall.’ En dacht: ‘Dit is de perfecte plek voor mij om te zijn’, aangezien het Whitney was .”

“Dus ik dacht gewoon dat dit geweldig was, ik ga hier gewoon zijn met haar mensen, die ook mijn mensen zijn,” zei Parton. “En dus vind ik het gewoon geweldig dat ik dat geld heb uitgegeven aan een complex. En ik denk: ‘Dit is het huis dat Whitney heeft gebouwd.’”

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.