PARAMARIBO- Sammy Doerga, voorzitter van de Vereniging van Showorganisatoren in Suriname (VSO), rekent erop dat president Desi Bouterse de problemen met Sasur kan oplossen. Hij zegt van oordeel te zijn, dat deze regering veel daadkracht demonstreert.

Steeds meer bedrijven raken in conflict met muziekrechten waakhond. Volgens Doerga zijn de problemen begonnen onder minister Siegfried Gilds van Justitie en Politie. Hij zou een vergunning hebben verstrekt aan de organisatie zonder dat deze aan alle voorwaarden voldeed.

Doerga vindt dat er eerst een ordening van de muzieksector moest plaatsvinden alvorens te komen met het betalen van licentie voor muziekgebruik. Nu er bijna geen uitweg meer is is het goed dat de president de zaak naar zich toetrekt, vindt de ondernemer in het programma Mmanten Taki. Er moet dan een commissie in het leven geroepen worden die naar een goed oplossingsmodel werkt.

De tarieven die gevraagd worden voor het gebruik van muziek uit het bestand van Sasur typeert Doerga als ‘natte vingerwerk’. Er bestaat namelijk geen duidelijkheid hoe men aan de tarieven is gekomen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.