PARAMARIBO, 24 jul – “Het doek is gevallen.” Dit zegt vakbondsleider Freddy Brug, die met ruim twintig vakbonden rebelleert tegen de leiding van De Moederbond. De voorzitter van deze vakcentrale, Errol Snijders, zou zijn uitgespeeld. Volgens Brug is het een kwestie van tijd eer het voor goed gedaan is met dit leiderschap. Makkelijk wordt het niet.

Niet dat de tegenstrevers geen poot hebben om op te staan. Integendeel, financieel is er veel verkeerd gegaan de afgelopen jaren. Maar ook is een poging van het bestuur mislukt om de vakbonden te schorsen. De rechter stak er een stokje voor. Waar het omgaat, is de man zelf. “Ik ken hem. Snijders is een man die strijdend ten onder gaat, iemand die beslist niet zijn wonden zit te likken”, zegt Brug. Het kan dus nog even duren. Maar zeker is, dat Snijders weg moet.

Volgens de vakbonden heeft het financieel wanbeheer al veel te lang geduurd. Er zijn onder meer bezittingen verkwanseld. De rebellie is previer hierom begonnen. Toen er kritische vragen kwamen, ging Snijders tot schorsing over. Volgens Brug was het de bedoeling een nieuw bestuur te forceren en zo ongestoord te blijven leiden. Zonder verantwoording af te hoeven leggen. Errol Snijders was in de jaren negentig minister van Buitenlandse Zaken.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.