PARAMARIBO, 6 jun – Problemen met de verwerking van huis- en industrieel afval moeten grondig worden opgelost. Dit stelt de partij voor Democratie & Ontwikkeling in Eenheid, DOE. Zoals het er nu aan toe gaat is verre van ideaal. Bovendien is niet duidelijk welke richting het uit gaat. Aan het beleid valt weinig af te lezen.

Het ministerie van Openbare Werken, verantwoordelijk voor de vuilophaal, had nog zoveel beloofd. De betreffende dienst zou verzelfstandigd worden. Ook zouden de huishoudens en bedrijven zelf moeten betalen voor de vuilophaal. Het afval zelf zou gescheiden moeten worden. Ruim een jaar later is er nog niet veel te merken. DOE heeft niet bepaald de indruk dat er met voortvarendheid gewerkt wordt. Toch is het hoog tijd voor een stevige omslag.

De regering zou een milieupark moeten opzetten voor een “definitieve en structurele oplossing.” Een dergelijk park moet gescheiden afval opnemen, recyclen en de producten verkopen of hergebruiken. Milieutechnologie moet meer aandacht krijgen in het hoger onderwijs. “Dat zal ongetwijfeld ook leiden tot een beter beleid als het gaat om de goudwinning waar nog steeds van het moordende kwik gebruik wordt gemaakt.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.