Documentaire ‘Raymanns Helden’ met Clarence Seedorf

De NTR zendt op zondag 27 mei de documentaire Raymanns Helden uit. In een uniek portret volgt presentator Jörgen Raymann de in Suriname geboren Nederlandse voetbalinternational Clarence Seedorf in Suriname en Milaan. In 25 minuten krijgt de kijker een beeld van de succesvolle Nederlandse clubvoetballer als initiatiefnemer, ondernemer én inspirator.

De succesvolle voetballer Clarence Seedorf is rolmodel voor een grote groep mensen. Jörgen Raymanns verbondenheid met hem is groot. Hij weet als geen ander uit eigen ervaring wat er voor nodig is om de top te bereiken en is zich eveneens bewust van zijn invloed op anderen.

Wegens de sterke binding met zijn geboorteland, participeert Clarence Seedorf met regelmaat in maatschappelijke projecten. De middenvelder van AC Milan liet onder meer het Clarence Seedorf Stadion bouwen en steunt met zijn stichting Champions for Children Foundation vele goede doelen in Suriname. Zijn sportieve en maatschappelijke betrokkenheid leverde Seedorf in 2011 de onderscheiding tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau op.

Momenteel leidt hij vanuit Milaan On International, een bureau voor sportmanagement dat topsporters als Boulahrouz financieel, fysiek, mentaal en publicitair begeleidt in hun carrière. ”Topvoetballers hebben meer en meer te maken met media, met sponsors en met supporters. En ze vervullen voor jongeren een voorbeeldfunctie.”

Jörgen neemt de kijker mee naar de plekken waar het allemaal is begonnen voor Seedorf: hij gaat op bezoek bij zijn oma in Paramaribo, we zien hem dansen met zijn vrouw tijdens zijn verjaardagsfeest, we zijn deelgenoot van het tienjarig bestaan van het door hem opgerichte voetbalcomplex op de plantagegrond van zijn grootvader, Jörgen volgt Seedorf in zijn ontmoeting met de president van Suriname en hij bezoekt hem op zijn kantoor in Milaan. Tijdens de gesprekken krijgt de kijker inzicht in de persoon Clarence Seedorf oftewel de man achter de voetballer.

Uitzending: zondag 27 mei 2012 om 23.25 uur op Nederland 1

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.