‘Mensen moeten uit armoede gehaald worden’ 

“Het beleid moet socialer worden. We moeten de economie herstellen voor land en volk. Het kan niet zo zijn, dat wij de economie herstellen en het volk of driekwart van het volk sterft tussendoor. Wij zijn onderdeel van de regering en ik heb dit zowel in house alsook publiekelijk gesteld.” Woorden van de voorzitter van de Nationale Assemblee, Marinus Bee, in het radioprogramma Bakana Tori van Clifton Limburg. 

Bee zei ook: “We weten dat er uitdagingen zijn. Het beleid moet dusdanig zijn dat er mensen uit armoede gehaald moeten worden.” 

Bee noemde het programma van Brazilië om 20 miljoen mensen uit armoede te halen als voorbeeld. “Wij hebben de verantwoordelijkheid. Wij hebben een sterke president in de constitutie. Het is geven en nemen. We kunnen leven met sommige dingen. Maar, weer andere zaken niet.” Bee gaf aan dat grondconversie een politieke belofte van een partner is. Volgens hem is het niet iets nieuws. 

President Santokhi heeft nog tijd

Bee gaf verder aan: “Men zegt nu dat oud-president Ronald Venetiaan de beste president is geweest. Terwijl toen hij aan de macht was er ook enorm veel  en gescheld is geweest. President Santokhi heeft nog twee en een half jaar te gaan. Dan pas kan de balans opgemaakt worden”, stelde de parlementsvoorzitter. 

Hij zei ook het Moni Karta systeem toe te juichen. Echter moet dat volgens Bee verder uitgebreid worden. Het is de bedoeling dat uit dit sociaal programma tussen de 40.000 – 60.000 huishoudens een koopkrachtversterking zullen krijgen van SRD 1.800 per maand. Via het sociaal programma zullen zeven brandstof, elektriciteit, water, gas, basisvoeding, transport en medicamenten gesubsidieerd gaan worden. Met het Sociaal Programma krijgen kwetsbare huishoudens binnen de samenleving een koopkrachtversterking.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.