door Robin Rosario

NICKERIE – Parlementariër Rashied Doekhi heeft zich de afgelopen dagen mateloos geërgerd aan het gedrag en de uitspraken van collega’s in DNA. Op de eerste plaats vindt hij de reactie van Paul Somohardjo over de uitspraken van Richard Kalloe de vorige week in het tv-programma “Info Act” niet op z’n plaats.

Uitspraken van Kalloe moet Somohardjo volgens Doekhie niet plaatsen op het bord van de president. Die kan niet met een rol tape rondlopen om mensen de mond dicht te plakken. Kalloe zou in het programma gezegd hebben dat de PL-voorzitter meer bezig is met partij- en persoonlijk belang dan met landsbelang. Somohardjo antwoordde hierop dat hij de samenwerking binnen de coalitie zal evalueren, want het is niet aanvaardbaar dat de ene partner de andere bekritiseerd in een staatsprogramma.

Tenslotte heeft Doekhie veel kritiek op de reislustige parlementariërs die zich maar steeds aandienen voor buitenlandse reizen en de staat jaarlijks miljoenen kosten aan daggelden die in buitenlandse valuta worden uitbetaald. Doekhie vindt dat parlementariërs genoeg aan hun schadeloosstelling hebben. Als zij op reis willen moeten ze dat zelf betalen en niet zitten wachten op uitnodigingen die het parlement ontvangt.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.