door Robin Rosario

PARAMARIBO – Door het toepassen van de Terugroepwet door het Centraal Hoofdstembureau (CHS) op de leden Diana Pokie en Waldi Ajaiso, ex-leden van de BEP, heeft het CHS de knuppel in het hoenderhok van DNA gegooid. DNA-leden voelen zich nu monddood. Uit het proces-verbaal van het CHS komt duidelijk naar voren dat een DNA-zetel aan de partij toebehoort en geen bezit is van de parlementariër ook al zou deze behoren tot een combinatie.

Op het moment waarop een partij niet meer deelneemt in die combinatie, is zij weer de volledige eigenaar van de zetels. Door zich af te scheiden van A Combinatie is de BEP weer de rechtmatige eigenaar van de zetels die zij heeft in DNA. Parlementariërs zeggen desgevraagd aan GFC Nieuws nu geen eigen mening meer te mogen hebben.

“Wij worden nu marionetten van de partij want als wij een eigen mening naar voren willen brengen worden wij teruggeroepen. Partijdiscipline houdt toch niet in dat je eigen logisch denken ophoudt?” GFC Nieuws verneemt uit een zeer betrouwbare bron dat de hoofdbesturen van KTPI en Nieuw Suriname nu een scenario aan het uitdenken zijn om hun DNA-leden die de partij de rug hebben toegekeerd, terug te roepen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.