door Robin Rosario

PARAMARIBO – De Nationale Assemblee zal vandaag in haar vergadering discussiëren over het opnieuw invoeren van de dienstplicht. De meningen zijn hierover verdeeld. De oppositie is hier tegen, terwijl de coalitie de dienstplicht ziet als een middel om het niveau van de jongeren op te voeren.

Ricardo Panka, DNA-lid MC/NDP tevens fractievoorzitter van de coalitie in DNA,vertelt dat de dienstplicht niet gezien moet worden als een opvang voor hangjongeren. Het leger biedt mogelijkheden voor de verdere toekomst. Men leert daar respect hebben voor elkaar, land en volk.

Hij haalt aan dat er academisch geschoolde personen binnen het leger zijn. Ook biedt het leger mogelijkheden aan studenten die onder de krijgstucht komen te staan om verder te studeren. Panka zou graag een definitie willen hebben van het begrip hangjongeren.

Volgens hem zijn er ook goedgeschoolde jongeren die in hun vrije tijd op de hoeken en voor de winkels “hangen” met hun vrienden. De leiding van het leger vergrijst volgens Panka en er moet jong bloed aangevoerd worden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.