PARAMARIBO – Het Franse muziekspektakel Fête de la Musique wordt op zaterdag 23 juni 2012 voor de veertiende keer gehouden in Paramaribo. Dit Franse muziekfestijn  wordt elk jaar op 21 juni gehouden en in sommige landen vindt dit in meerdere steden plaats. Het is een feest voor iedereen en de bedoeling is om mensen bij elkaar te brengen. Voorafgaand aan het festival vindt op vrijdag 22 juni 2012  in de V Tunnel een Pre-party plaats. Alliance Francaise is de organisatie in ons land achter dit festival. De toegang voor alle optredens is vrij.

Voor de muziek zorgen dj Jemaya, dj Bolly en de allround muziekgroep Karnivor uit Frans-Guyana. De mainstage in Paramaribo staat bij eetcafé Zus & Zo aan de Grote Combeweg. Overige feestlocaties zijnTori Oso en Don Julio. Op het grote podium bij Zus & Zo begint de muziek al om 19:00 uur. De rapgroep CRB10 bijt de spits af. Bij de andere locaties start het feest om 20.00 uur. De roots reggae groep The Free Vibes is dit jaar weer van de partij bij Fête de la Musique.

Daarnaast treden Humphrey & Friends, de Suri All Stars en South South West op. Uit Frans-Guyana zijner drie groepen namelijk Carnivor, de rapgroep CRB en Double Croche gehaald voor het muziekfestijn. De Bosa Nova zangeres Catharina Avila is ook van de partij dit jaar en vertegenwoordigt Brazilië. Een grote variëteit aan muziekstijlen is één van de belangrijke kenmerken van Fête de la Musique.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.