PARAMARIBO- De districtsraad (DR) van Paramaribo heeft gisteren samenwerkingstrainingen gevolgd met het doel de samenleving beter van dienst te  kunnen zijn. Tijdens de  trainingen,  waarbij ook aandacht werd geschonken aan leiderschap, vaardigheid, en management,  hebben de DR- leden geleerd hoe zij hun kijk op situaties moeten vergroten.

‘The bigger picture’, wat erop neerkomt: de welvaart en het welzijn van de Surinamer te vergoten, stond centraal. Alhoewel de DR-leden al met die instelling  begonnen- steeds de probleem gezamenlijk aanpakken -bleek tijdens de training dat in de praktijk dit niet altijd het geval was.

DR lid Hrishikesh Oemraw geeft aan dat zij heel blij is dat de regering heeft besloten om capaciteitsversterking bij de DR te bewerkstelligen om zo de kwaliteit van haar product te verhogen. Des te meer omdat er straks, met decentralisatie van het district Paramaribo in het vooruitzicht, nog meer op tafel van de DR zal liggen.

“Als het hoogste politieke orgaan van het grootste district van Suriname qua bevolking, kan de regering dus niet zonder meer bepaalde hervormingen plegen en haar niet klaar stomen voor zulks”, stelt Hrishikesh Oemraw.

DR Tilda Foe a Man, die voorzitter is van de sociale commissie van de DR, laat weten dat zij de beide commissariaten zeer dankbaar is voor de hele opzet.  Zij hoopt dat er meer van dergelijke  leerrijke momenten zullen komen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.