Suriname ambtenaren lui

Suriname ambtenaren lui

PARAMARIBO, 24 mei – Mevrouw Karta Bink is de districtscommissaris van Commewijne. Zij is van mening dat luie ambtenaren een enorme plaag zijn voor de overheid. Karta Bink heeft het gehad met het lakse gedrag van bepaalde Surinaamse ambtenaren. Vele projecten lopen traag of stagneren vanwege het luie gedrag.

In Suriname beginnen de ambtenaren om zeven uur in de ochtend. In Suriname wordt er lacherig gedaan over deze werktijden. Die staan bekend als “de zeven-even mentaliteit”. Ambtenaren komen namelijk voor korte tijd naar het werk.

Naast de “de zeven-even mentaliteit” merkt mevrouw Karta Bink op dat ambtenaren zich ook veel ziek melden. Het komt regelmatig voor dat een zieke ambtenbaar op straat gezien wordt als taxi-chauffeur of iets dergelijks. Dit soort grappen kunnen ongestraft blijven bij de Surinaamse overheid. Helaas worden de sancties niet nageleefd, want die zijn er wel.

Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling vindt de huidige gang van zaken bij de Surinaamse overheid een schande. De minister vindt dat de werkhouding moet veranderen.