PARAMARIBO, 20 okt – Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken, OW, blijft onwaarheid verkondigen wat betreft de rivierdijk voor Commewijne. Dit stelt de districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta-Bink. Ook burgers van wie Abrahams beweert dat zij de aanleg ophouden, weten niet wat ze horen. Met beweringen, publiekelijk en privé, is alleen maar olie op het vuur gegooid.

De reacties zijn niet van de lucht. De soap lijkt alleen maar in een volgende episode uit te lopen. ‘’Wat voor onzin vertelt de minister aan de mensen om hem heen. Ik word vandaag opgebeld en mij wordt gevraagd of ik werkelijk mijn excuses heb aangeboden aan de minister”, zegt Karta-Bink tegenover De West. Excuses dan voor de ‘grootste leugen’ die volgens Abrahams zou zijn verspreid. Het was immers Karta-Bink die alarm sloeg toen ze vernam dat de dijk niet zou worden afgebouwd.

“Als ik me niet vergis was het de minister, die groots aangekondigd had dat de bouw van de dijk niet zou doorgaan en plots een sessie bij elkaar riep om zijn wil door te drukken. Ik ben juist ertegen gaan protesteren en als ik dat niet had gedaan en als de media het niet hadden opgepakt, zou de minister werkelijk zijn wil hebben doorgedrukt”, aldus Karta- Bink. Abrahams zegt intussen nooit gezegd te hebben dat de dijk niet verder zal worden gebouwd.

Voor dit project had de vorige regering al geld gereserveerd. Volgens Abrahams zal slechts een deel worden gebouwd. Op bepaalde gedeeltes zouden de bewoners niet willen verhuizen. “Dit is een pertinente leugen. Noch de minister, noch het ministerie heeft ooit met ons onderhandeld over een verhuizing, terwijl we al jaren weten dat we moeten verhuizen”, zegt Marlon Budike, vertegenwoordiger van de bewoners. De mensen wachten juist op een besluit van de regering.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.