Officiële pijplegging door de bewoners

“Overal waar er mensen zijn moet er water zijn. We zijn een waterland en daar moet flink gebruik van gemaakt worden”. Woorden van de DC van Para, dhr. Jerry Miranda. Op 3 oktober werd het officiële startsein gegeven voor het uitbreiden van het waternetwerk aan de Palissadeweg 2 in het district Para.

Na een oriëntatiebezoek van de Dienst Watervoorziening aan het district Para in augusustus 2012 worden de gemaakte afspraken nu tot uitvoering gebracht. Het aannemersbedrijf Rosan is aangetrokken om de werkzaamheden in dit distrik te verrichten. Aan de Palissadeweg 2 wordt het waternetwerk met 6 km uitgebreid. Aan het voornemen van de regering om een ieder te voorzien van kwalitatief en gezond drinkwater wordt er ook in dit gebied invulling gegeven.

Volgens dhr. Marlon Oosterling , hoofd Dienst Watervoorziening van het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, bestaat het tekort aan water in dit gebied al langer dan 15 jaar. Water tekort dient tot het verleden te behoren en moet zo snel als mogelijk worden opgelost. Elke dag dat er werk wordt verzet is een dag winst.

Met dit startsein zal er hard gewerkt worden om de andere delen van het waterdistrict Para m.n. de Palissadeweg, Sawariweg, het oostelijk deel van de Concordiaweg en andere kleinere gebieden van goed en gezond drinkwater te voorzien.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.