door Robin Rosario

PARAMARIBO – Directeur Dew Sitaram van De Melkcentrale is op de schopstoel terechtgekomen. Enkele parlementariërs en een groep melkveehouders hebben het vertrouwen in hem opgezegd en eisen zijn vervanging. Hij zou ondeskundigen aan het werk zetten om de melk te keuren. Hierdoor wordt er dagelijks veel van het product afgekeurd en weggegooid.

Wanneer bepaalde melkveeboeren de melk niet weggooien en het de volgende dag weer aanbieden, wordt het product dikwijls toch goedgekeurd. De Vereniging van Melkboeren in Suriname (VMBS) is van oordeel dat de schuld niet  helemaal bij Sitaram gelegd moet worden. De oorzaak ligt in het feit dat De Melkcentrale niet beschikt over een modern meetapparaat waardoor de melk niet goed gemeten en gekeurd kan worden.

Voorzitter Laurence Pereira van de VMBS zegt dat juist met Sitaram als directeur, de boeren nu op tijd worden betaald voor levering van het product. Ook minister Hendrik Setrowidjojo van LVV zegt geen moeite te hebben met Sitaram en vertelt dat partijen zich aan de afspraken moeten houden zodat de keuring en meting effectief kan gebeuren. Het ministerie heeft reeds nieuwe en modernere meetapparaten besteld.

Sitaram wilde tegenover GFC Nieuws niet ingaan op de aantijgingen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.