Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Directeur Franse ontwikkelingsorganisatie in Suriname

PARAMARIBO-De regionaal directeur van de Latijns-Amerikaanse en Caribische Divisie van het Franse Ontwikkelingsagentschap (AFD), Philippe Orliange, is nu voor een werkbezoek in Suriname en voert in dit kader een serie besprekingen met lokale counterparts – de  ministers van Volksgezondheid en Financiën en andere partijen. De AFD financiert voor 41,1 miljoen euro’s ontwikkelingsprojecten in Suriname.

De AFD werkt bij de totstandkoming van programma’s in Suriname ook nauw samen met de EU, met WWF Guianas en de IDB.

Morgen, 27 april, heeft Orliange om 16.30 uur een ontmoeting gepland met de Surinaamse pers. De bijeenkomst vindt plaats bij de Franse ambassade aan de Henck Arronstraat 5 -7, in het Assuria-gebouw, alwaar de AFD haar kantoor heeft.

De pers zal een Engelstalig overzicht van de AFD-strategie ter hand worden gesteld alsook lokale programmadoelen en uitgestippelde financieringstrajecten.

Agence Française de Développement (AFD) is een publiek ontwikkelings- en financieringsinstituut dat al meer dan 60 jaar opereert,

in zowel ontwikkelingsgebieden als Franse overzeese gebieden.

AFD co-financiert in Suriname de rehabilitatie van de weg Meerzorg – Albina, financiert de voor volgende maand mei geplande start van de bouw van het ziekenhuis te Albina en heeft ook een rol gespeeld bij de recente aankopen van noodzakelijke ambulances door het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), alsook de modernisering van de afdelingen Radiologie bij het AZP en het Diakonessenhuis met tussenkomst van het Ministerie van Volksgezondheid, door vervanging van analoge toestellen door een moderne digitale variant.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.


Posted

in

by

Tags: