Dino Bouterse

De eerste hoorzitting in de rechtszaak tegen Dino Bouterse, de zoon van president Desi Bouterse, was vanmiddag. Dino werd op 29 augustus in Panama gearresteerd en aan de Verenigde Staten uitgeleverd. Hij wordt verdacht van de handel in verdovende middelen en illegale wapenhandel. Op 30 augustus werd Dino voorgeleid voor de federale rechtbank in Manhattan.

Eerder waren er geruchten dat de zaak tegen Dino zou worden uitgesteld. Informatie hierover bleef echter uit. Op de agenda van de federale rechtbank stond de zaak U.S. v. Bouterse voor 15.30 uur lokale tijd gepland. De rechter die deze zaak behandelt is Shira Scheindlin.

President Bouterse zei vorige week nog op een persconferentie dat hij zijn hoofd buigt voor de uitspraak van de rechter. De president zei te hopen dat het een eerlijke rechtsgang zal worden. Hij zei ook dat hij niet weet of je altijd van een eerlijke rechtsgang kan spreken. Vanuit Suriname zal met alle justitiële autoriteiten ondersteuning worden gegeven, indien daar naar wordt gevraagd. Als Dino schuldig wordt bevonden, riskeert hij een levenslange gevangenisstraf.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.