De minister van Regionale Ontwikkeling, Linus Diko.

PARAMARIBO- De minister van Regionale Ontwikkeling (RO) Linus Diko zegt vanavond aan GFC Nieuws dat hij geen ambtenaren naar huis heeft gestuurd. De bewindsman nam naar aanleiding van een bericht op de GFC site, over benoemingen op RO, telefonisch contact op met de redactie. Hij maakt duidelijk kenbaar dat er in deze kwestie sprake is van vuilsmijterij. “Ik ben nog niet eens vertrokken of men begint al met vuil te smijten”, zegt Diko.

“Ik heb ruim drie weken geleden inderdaad het hoofd van de afdeling Algemene Zaken van haar post weggehaald, maar niet naar huis gestuurd. De vrouw is op een andere afdeling geplaatst. Er waren enkele onduidelijkheden en dat was voor mij aanleiding om maatregelen te treffen. Er moest orde op zaken worden gesteld. Ook op een andere afdeling is er een mutatie doorgevoerd. Maar die persoon was niet in zijn toenmalige positie benoemd. Hij is elders binnen het departement te werk gesteld.”

Diko benadrukt dat hij gekozen heeft voor deskundigheid, transparantie en het belang van het departement. Van eigen belang is er helemaal geen sprake, zo zegt hij. Een econoom in de persoon van drs. M. Garson en de NDP coördinator in Marrowijne, Nabefing Ajekie, zijn toen aangesteld om zaken tegen het vergrootglas te houden.

“De twee personen die bekend staan om hun betrouwbaarheid, hebben in korte tijd al geconstateerd dat zaken op de afdeling Algemene Zaken op meer transparante wijze moeten worden uitgevoerd. Zij zijn daarom nu druk doende om orde op zaken te stellen.”

Volgens de politicus heeft hij een rein geweten. “Ik heb een rein geweten en ben niet bevreesd voor kwaadsprekers. Ik ben anderhalf jaar minister geweest en ben dat overigens nu nog steeds. Voor mij zijn eerlijkheid en hard werken in het belang van Suriname en haar volk, altijd de belangrijke peilers geweest van mijn beleid.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.