David Monk (hoofdcoach), John Delves (ceo Digicel Trinidad), CFU-voorzitter Derrick Gordon en Marilyn Allen (group sponsorship Digicel Limited) (Foto:Terence Oosterwolde)

PORT-OF-SPAIN– De Digicel Kick Start Clinics zijn gisteren officieel van start gegaan op Trinidad en Tobago. De launch was in de ochtenduren in het Hyatt Regency hotel.

Het woord werd daarbij gevoerd door Chelsea-jeugdcoach David Monk, voorzitter Gordon Derrick van de Caribische Voetbalunie (CFU), John Delves (chief executive officer van Digicel Trinidad) en Marilyn Allen (group sponsorship manager van Digicel Group Limited). Verder waren aanwezig journalisten en Digicel-medewerkers uit diverse landen.

Suriname werd vertegenwoordigd door Earl Frijmersum, (marketing operations manager van Digicel Suriname) en Terence Oosterwolde van het ochtendblad ‘de Ware Tijd’. Delves noemde de Digicel Kick Start Clinic een enorm succes, dat ertoe heeft bijgedragen dat vele jonge voetballers hun droom hebben kunnen verwezenlijken. In het verleden werkte Digicel samen met Sunderland, maar het telecommunicatiebedrijf is in zee gegaan met Chelsea Football Club, die meer aanspreekt in de regio.

Drie Chelsea-jeugdcoaches ( David Monk, Andrew Ottley en Kane Cowburn) zullen tien landen – Trinidad en Tobago (8-10 april), Haïti (10-13 april), Jamaica (13-18 april), Suriname (19-22 april), Grenada (22-25 april), St. Vincent en de Grenadines (25-29 april), St. Kitts en Nevis (29april-2 mei), St. Lucia (2-6 mei), Panama (6-9 mei) en Antigua en Barbuda (9-12 mei) -aandoen en daarbij steeds met dertig jongelingen bezig zijn. Uit de groep zullen steeds de drie besten gekozen worden om in oktober een week lang een trainingsstage te lopen op Barbados, waar de Digicel Kick Start Academy is gevestigd.

Delves riep de geselecteerden op hun beste beentje voor te zetten en beloofde dat zijn bedrijf het project zal ondersteunen. Hij noemde Digicel de grootste supporter van het voetbal in het Caribisch Gebied en Centraal-Amerika. “We sponsoren niet alleen de clinic, maar ook nationale teams en federaties. We zullen ons blijven inzetten om voetbal regionaal te ontwikkelen.”

CFU-voorzitter Gordon Derrick zei dat zijn organisatie haar zegen zal geven aan dit project om bij te dragen aan het promoten van de “meest populaire sport in het Caribisch Gebied.” Hoewel het programma niet in alle landen wordt afgewerkt, zei hij dat alle 31 CFU-lidlanden zullen profiteren. De mogelijkheid is namelijk geschapen voor coaches om een trainerssessie te volgen op Barbados.

Toch kon Derrick het niet nalaten Chelsea te vragen ten minste nog twee stops op te nemen in zijn programma, want zei hij: “met dit programma heeft Chelsea zich in een strategische positie gewerkt om als eerste te putten uit het reservoir van Caribische talenten”.

Marilyn Allen gaf aan dat het programma elk jaar meer bijzonder wordt. “With Chelsea as new partner we have great expectations and anticipations,” sprak ze. Jongeren van de tien landen riep ze op hun dromen achterna te gaan en zoveel mogelijk te halen uit deze kans.

Chelsea-coach David Monk vindt het een eer betrokken te zijn in het programma, dat een positieve impact heeft op de jeugd. “Maar het gaat niet alleen om de voetbalkwaliteiten. Deze ‘once-in-a-lifetime opportunity helpt individuen verschillende culturen te begrijpen en hun sociale skills ontwikkelen in een vriendelijke omgeving. Voetbal is een wereldsport; een sport die culturele verschillen overbrugt”.

In elk van de tien landen is er door Digicel ook ruimte ingeruimd voor schoolbezoeken. “Zo interesseren we ook anderen die geen deel uitmaken van de Digicel Kick Start Clinic, en wie weet worden zij de volgende generatie Caribische sporters.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.