Digicel Suriname topman Hans Lutte en coördinator Onderwijs Binnenland, Bert Eersteling tijdens de overhandigingsceremonie.

PARAMARIBO-De directeur van Digicel Suriname, Hans Lute, heeft vanmorgen symbolisch een schoolpakket overhandigd aan Bert Eersteling, Hoofd Bureau Onderwijs Binnenland, ten behoeve van 10 scholen in het binnenland.

De totale geste bestaat uit tweeduizend schooltassen met inhoud die bestemd zijn voor scholen te Guyaba, Gakaba, Pikin Saron, Abenaston, Wanhati, Godo Olo, Brownsberg, Nason, Donderskamp en Paloemeu.

“De keus van Digicel is in het voordeel van eerdergenoemde scholen gevallen, omdat wij menen dat zij minder kansen hebben dan de scholen in het binnenland”, aldus de CEO van Digicel Suriname.

Wij weten dat er een heleboel minder draagkrachtige ouders zijn, die wel hun kinderen naar school wensen te sturen en Digicel heeft daarop ingespeeld. Wij hopen dat deze gift een positieve impuls zal geven aan de leerlingen en dat zij ook goede leerprestaties zullen leveren het komend schooljaar”

“Wij zijn Digicel zeer erkentelijk voor dit gebaar en wij zullen zorgen dat de pakketten goed terecht komen. De huidige trend voor wat betreft onderwijs is het binnenland is dat zij steeds betere leerprestaties neerzetten. Het slagingspercentage op de scholen is dit jaar toegenomen ten opzichte van het vorig jaar, aldus Bert Eerteling, hoofd Bureau Onderwijs Binnenland.

Momenteel zijn de voorbereidingen van de feestelijkheden rond de 5de verjaardag van Digicel in Suriname in volle gang. Dit meldt het bedrijf in een vandaag uitgegeven bericht. (*)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.