GFC NIEUWSREDACTIE- De Inter-American Development Bank (IDB) vergadert deze week over financiële steun aan Suriname van ruim $450 miljoen.

Financieel-adviseur op het ministerie van Financiën & Planning, Marten Schalkwijk zegt dat de regering niet stil zit in afwachting op een besluit van het Internationaal Monetaire Fonds (IMF).

In de tussentijd is werk verricht om ook andere vormen van steun te zoeken.

De IDB-lening gaat om een besluit over het Nieuwe Landen Strategie met Suriname voor de komende vijf jaar. Schalkwijk verwacht dat dit wordt goedgekeurd.

De IDB is reeds jarenlang een belangrijke ontwikkelingspartner van Suriname. Dat is onlangs wederom bevestigd tijdens het gesprek tussen de president van Suriname en de president van de IDB in New York.

De IDB zal verder werken met Suriname, ook in het geval er geen overeenkomst met het IMF wordt bereikt. Dat geldt echter voor de normale samenwerking op basis van het overeengekomen strategisch plan tussen de IDB en Suriname.

Investeringsleningen zijn ook niet afhankelijk van het IMF-programma. Daarnaast is de IDB bereid om extra middelen beschikbaar te stellen indien Suriname en het IMF wel een overeenkomst bereiken.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.