Opnieuw zijn nieuwe specificaties van de iPhone 5S opgedoken. Ook is een betrouwbare foto van de goedkopere iPhone 5C verschenen in China.

Hoewel de iPhone 5S al veelbesproken is zonder een officiële verklaring van Apple, weet analist Ming-Chi Kuo van KGI nieuwe details te delen.

Kuo beschikte in het verleden al vaker over details van nieuwe Apple-producten voordat Apple er zelf iets over bekend had gemaakt. Nu stelt de analist dat de iPhone 5S hetzelfde 4 inch-formaat houdt en de processor 20 procent efficiënter is, zo meldt Appleinsider.

Bovendien zou naast de zwarte en witte iPhone die we nu kennen ook een gouden versie worden aangeboden. Net als bij de iPad 4 zou er tot slot een 128 GB-variant van de iPhone 5S beschikbaar zijn. De 20 procent efficiëntere chip krijgt volgens Kuo zoals verwacht de naam A7 en beschikt over 1 GB RAM.

Ook de camera wordt volgens de analist geüpdatet. Dat komt overeen met eerdere geruchten. Een aantal megapixels noemt Kuo niet, maar hij bevestigt een dual-led flash waardoor het flitsbereik groter is. Bovendien zou de lens lichtgevoeliger zijn door een apertuur (of diafragmaopening) van f/2.0.

Kuo verwacht niet dat de 5S uitgerust wordt met NFC en herhaalt de verwachting over de komst van een vingerafdrukscanner in de thuisknop die gemaakt zal worden van het sterke materiaal saffier.

Donderdagnacht dook in China ook een foto op van de iPhone 5C, het goedkopere model dat Apple naar verluidt dit jaar zal uitbrengen. Hoewel de behuizing al op veel eerdere foto’s te zien was, lijkt de bron dit keer betrouwbaar.

Voormalig Chinees tieneridool Jimmy Lin plaatste twee foto’s van de iPhone 5C op Weibo, een Chinees sociaal netwerk. Vorig jaar deed hij hetzelfde met de iPhone 5 en na de lancering bleken de foto’s voor 100 procent juist. De iPhone 5C wordt gemaakt van plastic en zal naar verwachting ongeveer 400 dollar gaan kosten. Mogelijk worden de iPhone 5S en 5C op 10 september geïntroduceerd.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.