Er zijn inmiddels drie vrouwen die kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh beschuldigen dat hij zich op zijn zeventiende als scholier seksueel heeft misdragen. De kwestie is inmiddels ontaard van een klacht over aanranding tot een verbitterd politiek gevecht.

Zo wist de Democratische senator Dianne Feinstein al in juli van de grieven van Christine Blasey Ford. Zij bewaarde echter Ford’s brief hierover tot vlak vóór de stemming om Kavanaugh toe te laten tot het Hooggerechtshof.

 “Het maakt blijkbaar niet uit dat geen enkele ooggetuige kan bevestigen dat Kavanaugh op dat bewuste feestje was (waar Ford zou zijn aangerand, red.). Het maakt ook niet uit dat iedereen die daar wél was, zich niets kan herinneren van een dergelijke gebeurtenis,” zegt de Republikeinse senator Orrin Hatch.

Na Ford doken nog twee vrouwen op met misbruikklachten. Deborah Ramirez beweert dat Kavanaugh op school tijdens een drankspelletje zijn penis voor haar gezicht liet bungelen.

En Julie Swetnick zegt dat zij in 1982 door een groep jongens, onder wie Kavanaugh, is verkracht.

De Republikeinen zijn er van overtuigd dat de klachten tegen Kavanaugh opdoken om zijn benoeming onmogelijk te maken. Hij hoeft immers niet veroordeeld of zelfs schuldig bevonden te worden; de ernst van de aanklacht maakt hem al bijna onbenoembaar.

Hoewel dat geen wet van Meden en Perzen is: de man die Brett Kavanaugh nomineerde, Donald Trump himself, werd door 12 vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.