PARAMARIBO – Suriname en Brazilië hebben de onderlinge samenwerking op militaire-defensie gebied verstevigd. Naast defensie- zijn er ook bilaterale samenwerkingsafspraken gemaakt, waarover met minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken is gesproken. De Braziliaanse minister van Defensie Celso Amorim was tot en met gisteren voor een tweedaags werkbezoek in ons land.

Gisteren heeft hij met zijn Surinaamse collega Lamuré Latour de samenwerkingsovereenkomst getekend op het ministerie van Defensie. Tussen de twee legers van beide buurlanden zijn er afspraken gemaakt over trainingen voor het Surinaamse leger, het opzetten van een vliegveld aan de grens voor het aanpakken van criminele activiteiten, evenals training en samenwerking in geo-technologie.

Het zal de capaciteit van het Surinaams leger vergroten om satelliet analyses te maken en geografisch terreinen in kaart te brengen. Er is ook afgesproken samen te werken en trainingen te doen voor rampenbestrijding. Voor de verdere ontwikkeling van de Surinaamse luchtmacht zijn er eveneens samenwerkingsafspraken gemaakt.

Brazilië en Suriname zullen samen voor trainingen ontwikkelen voor het Surinaamse leger. Hiervoor zullen Surinaamse leger officials regelmatig in Brazilië hogere opleidingen volgen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.