“Je slaapt en er ontstaat brand. Wat kan er gebeuren?” Dit is een van de vragen geweest tijdens de presentatie van het Korps Brandweer Suriname (KBS) op de Fire Preparedness & Response Workshop. Deze workshop vond zaterdag plaats in de hal en op het terrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF).

De project coördinator, Moreno Jackson, gaf in zijn openingstoespraak aan dat deze workshop bedoeld is om mensen bewust(er) te maken van de vele gevaren die brand kunnen veroorzaken alsook het aanreiken van de nodige tools om zelf bij te dragen aan een veilige gemeenschap. Naast het KBS gaf ook het Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) een presentatie over haar rol binnen de gemeenschap en bij brand in het bijzonder.

Na de interactieve sessies in de hal was het tijd voor de simulaties – het praktiseren van enkele situaties op het terrein van KKF. Bij de praktische simulaties mochten de participanten, onder andere, leren hoe te reageren tijdens brandincidenten.

Enkele simulaties waren een ruimte vol met rook en daaruit zo snel als mogelijk ontsnappen via een raam en het blussen van een brandend object met een brandblusapparaat. Bij een andere simulatie, verzorgt door Amerikaanse en Surinaamse militairen, hebben de deelnemers mogen leren hoe zij de basis hulp kunnen verlenen aan iemand die uit een brand gevlucht of bevrijdt is.

Naast het feit dat het een leerrijke workshop was, vonden de participanten het zeer interactief en praktisch gericht. De workshop werd afgesloten met een certificaatuitreiking. Aan de workshop hebben 105 personen deelgenomen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.