PARAMARIBO-Vandaag  zullen kredietcoöperaties in Suriname en wereldwijd de International Credit Union Day gedenken. Op deze bijzondere dag wordt de rol die kredietcoöperaties spelen bij het verbeteren van de gemeenschappen en het leven van de leden die zij dienen, extra belicht.

De boodschap van dit jaar is eenvoudig, direct en omarmt de sleutelgedachte achter elke krediet coöperatie, n.l. Members Matter Most. Vrij vertaald: Leden zijn de belangrijkste schakel.

De betekenis van de boodschap van dit jaar speelt sterk in op een tijdperk waarbij wereldwijd economische en financiële uitdagingen zich steeds opwerpen. Het doel van alle kredietcoöperaties is derhalve om toegang te bieden tot betaalbare financiële diensten aan al hun leden en zelfs de meest financieel benadeelde de tools en de mogelijkheid te geven om financieel zelfvoorzienend te zijn.

Het thema dit jaar erkent ook andere vormen van coöperatieve bedrijven en dient om hun bijdrage te markeren aan armoedebestrijding, het scheppen van werkgelegenheid en sociale integratie. Dit jaar is tevens door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Coöperaties. Een jaar lang feest dat 31 oktober 2011 begon met de bedoeling een grotere zichtbaarheid te geven op kredietverenigingen en andere coöperaties wereldwijd.

Kredietcoöperaties zijn uniek, omdat het democratisch gestuurde instellingen zijn die in handen zijn van de leden. Kredietcoöperaties bundelen het vermogen van de leden om goedkope leningen en andere financiële diensten te verlenen in het belang van de leden. De coöperatieve geest wordt omarmd door meer dan 196miljoen leden en bediend door meer dan 51.000 kredietcoöperaties in 100 landen over de hele wereld.

Kredietcoöperaties spelen een cruciale rol in de economische ontwikkelingen stabiliteit van de gemeenschappen die zij dienen door mensen te helpen hun leven te verbeteren middels toegang tot betaalbare financiële diensten om zodoende de wereld een betere plek te maken om te wonen.

In Suriname viert Krediet Coöperatie De Schakel deze dag door het School Sparen te promoten op het A.L Waaldijk college aan de Fred Derbystraat, waarbij de voordelen van School Sparen via een presentatie aan de studenten en docenten wordt gepresenteerd. Dit alles vind morgen plaats van 09:30 tot 10:30 uur. Wij nodigen u van harte uit bij deze gelegenheid.

Op de ICU Day, vandaag, is er voor elke bezoeker van Krediet Coöperatie De Schakel een hapje en drankje verkrijgbaar.

De Schakel wenst de hele Surinaamse gemeenschap feliciteren met deze dag, laat de Coöperatie aan GFC weten.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.