Een 2-man sterke delegatie van Spaar- en Kredietcoöperatie De Schakel (Kc De Schakel) bestaande uit directeur André Misiekaba Sr en commercieel manager Reginald Fransberg vertoeft momenteel op Barbados voor deelname aan twee regionale en een internationale trainingsactiviteit.

Deze 2-daagse training is de eerste van de drie activiteiten en is tevens de ‘kick off’ activiteit van Carib Cap II (Caribische Microfinanciering Capaciteitsopbouwprogramma II) dat hedenavond officieel wordt gelanceerd. De training biedt praktische handvatten aan voor het ontwikkelen en marketen inclusief het verder communiceren van de dienstverlening en de producten die de instelling aanbiedt aan zowel bestaande als nieuwe interne en externe cliënten. Een juiste toepassing van de nieuwe benadering van cliënten zal resulteren in kwalitatieve en kwantitatieve verbetering van de dienstverlening aan leden en micro ondernemers.

Caribbean Microfinance Forum (CMF) IV en GAM

De vierde editie van het jaarlijkse Forum van de Caribische Micro Financieringsalliantie (CMFA) waarvan Suriname, in de persoon van André Misiekaba Sr., directeur van de KCDS, als penningmeester zitting heeft in het bestuur, is heden gehouden. Aan dit Forum hebben ruim 70 personen deelnemen waaronder vertegenwoordigers van de Inter-American Development Bank (IDB), de Caribische Ontwikkelingsbank (CDB), Europese Unie (EU), Development international Desjardin (DiD), leden en het bestuur van de CMFA als ook vertegenwoordigers van het Micro Kredieten Programma, Finatrust Trustbank, Godo en Seva van Suriname.

KCDS heeft vanaf 2009 jaarlijks deelgenomen het forum van CMFA en vanaf 2010 wordt ons gelobbyd voor het houden van de Caribische Microfinancierings Forum (CMF) in Suriname.

Na de sluiting van CMF IV, wordt de tweede jaarlijkse ‘General Assembly Meeting’ (GAM) – algemene leden vergadering – van de CMFA gehouden.

Foromic XV

Foromic is een grote conferentie die microfinancierings-instituten, ‘practitioners’, donoren, ‘supporting agencies’, dienstverleners en leveranciers van goederen en diensten uit het Caribisch Gebied en Latijns Amerika bijeen brengt voor trainingen en voor het uitwisselen van informatie en ervaring. Foromic dient ook als een forum waar belangrijke deals worden gesloten.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.