Sprinkplank doet denken aan een zwembad. Sprinkplank wordt ook figuurlijk gebruik als aanloop naar een hoger doel.

De Chinese provincie Hunan wil president Desi Bouterse gebruiken als springplank naar het Caribisch Gebied en de landen van de UNASUR, zie artikel in De Ware Tijd van 25 juni 2013 pagina A3. Dus China wil via Bouterse de voor- en achtertuin van Suriname infiltreren. Het leuke ervan is dat onze soevereine president zich daarvoor wil lenen gezien de kop van voormeld artikel ‘Bouterse gaat Chinese provincie Hunan promoten’. Waarlijk, een ‘Grote Sprong Voorwaarts’.

En o ja, hoeveel aan fooi gaat Suriname krijgen voor genoemde ‘brand marketing’? Of is het pro Deo? Caribisch Gebied en Zuid-Amerika, ‘Ontwaakt!’, haasten jullie naar ‘De Wachttoren’, neokolonialisme versie 2.0 komt eraan.

Een intermezzo. In 1996 werd de zendeling en christelijke activist Peter Hammond door Nelson Mandela ontboden op diens residentie. Mandela vroeg Hammond waar hij was tijdens de strijd tegen de apartheid. Hammond antwoordde: “Ik bestreed mensen zoals u.” Om geen enkel misverstand te laten ontstaan, verduidelijkte Hammond zijn woorden: “Meneer de president, vergist u zich niet. Ik vocht niet voor de apartheid maar tegen communisme en terrorisme.”

Mandela was een fan van het communisme dat een vorm van staatsterrorisme is.

Tot besluit enkele citaten uit mijn artikel getiteld ‘Over Celac’ in Times of Suriname van 9 december 2011 pagina 6: “De Venezolaanse president Hugo Chavez wil dat de Celac-landen zaken moeten doen met China, dus die landen drijven in de armen van communistisch China……In 1975 hebben de Europese leiders middels een overeenkomst Europa ‘verkocht’ aan de Arabieren……Precies zo wil men de Celac-landen verkopen aan de Chinezen, leningen en cadeautjes in ruil voor immigratie en grondstoffen.”

Ahmad Jhawnie, vanuit het ‘Plein van de Hemelse Vrede’

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.