GFC NIEUWSREDACTIE- Er is duidelijk geen beleid op de controle van de prijzen in het land.

De prijzen vliegen de pan uit en het is dus niet zo dat de samenleving zaken aan het verzinnen is. De hoge prijzen zorgen er in elk geval voor, dat de koopkracht bij de burgers steeds aan het afnemen is.

Steeds weer is het het volk dat de klappen krijgt. Dat de overheid een slap beleid op het prijzenfront voert als het gaat om de controle, staat buiten kijf, maar de winkeliers en de handel moeten ook meewerken. Op een gegeven moment koopt niemand meer wat en dan kan je je deuren wel sluiten.

De kwestie van prijscontroles is iets dat al jaren gaande is, maar nog steeds niet het gewenste resultaat oplevert. Hier en daar rukt men uit, maar structureel is het nooit opgelost.

De malafide handel heeft altijd weten te zegevieren als het gaat om het hanteren van woekerwinsten en hoge prijzen. Het wordt tijd dat vanuit de overheid nu nog agressiever aan dit probleem wordt gewerkt. Het kan niet dat de consument wordt overgeleverd aan wild-west situaties.

Er zijn misschien wetten en regels, maar die worden niet tot uitvoering gebracht, omdat juist de controlemechanismen te wensen overlaten.

Een bezorgde burger

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.