Een schattige nieuwe draagbare spelconsole zal de gevestigde orde opschudden met zijn unieke bedieningsingang – een handslinger die aan de zijkant is bevestigd.

Spelontwikkelaar Panic, die geen geschiedenis heeft met het maken van hardware, neemt pre-orders aan voor zijn hoogst ongebruikelijke Playdate handheld-gamemachine.

Op het eerste gezicht zou het je vergeven zijn te denken dat de Playdate gewoon weer een Game Boy-knock-off is, maar als je er meer dan een vluchtige blik op werpt, zie je een zilveren balk aan de rechterkant van de felgele behuizing van de console .

Bij nader inzien zul je zien dat dit in feite een slinger is die door de gebruiker kan worden opgewonden om aspecten van het spel te beheersen.

Hoe absurd het ook klinkt, de crank is volgens vroege recensenten erg leuk om te gebruiken. Hoewel het niet nodig is voor elk spel in de komende bibliotheek (wanneer het netjes kan worden opgevouwen), gebruiken velen het wel voor het besturen van dingen zoals de beweging van de tijd (Crankin’s Time Travel Adventure) of de acties van een surfer die een golf beklimt (Whitewater Wipeout ).

Ongebruikelijke controller-invoer is niet het enige originele kenmerk van de Playdate – de leveringsmethode voor zijn games is een andere. Wanneer je je nieuwe console in bezit neemt, is bij de prijs een game  abonnement van 12 weken inbegrepen, waarbij elke week automatisch twee nieuwe games worden geïnstalleerd, dus in totaal 24 games. Je vindt ze misschien niet allemaal leuk, maar het wordt interessant om te zien wat er elke week uitkomt.

Met zijn vrolijke gele schaal, helder zwart-wit breedbeeldscherm, slinger en batterijduur van acht uur, ligt de nadruk van Playdate zeker op plezier, plezier, plezier.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.