De eerste en misschien enige regel die je moet onthouden als je je bananen zo goed mogelijk wil bewaren? Leg ze nooit in je koelkast. Bananen zijn tropische vruchten die, net zoals elk ander tropisch fruit, niet houden van de kou. De beste manier om je bananen te bewaren is dan ook op kamertemperatuur, zeker als ze nog groen en onrijp zijn. Onrijpe bananen die je in je koelkast bewaart, kunnen niet meer verder rijpen, zelfs niet als je ze daarna opnieuw op kamertemperatuur bewaart. En een groen, zetmeelachtig stuk fruit is toch net wat je niet wil? Het is pas als een banaan rijpt, dat hij zoeter, zachter, aromatischer en ja, ook bruiner wordt. Maar die verkleuring betekent niet per se dat je fruit slecht is, het is alleen rijper en zoeter van smaak geworden. Bovendien zijn die zwarte bananen perfect voor in je cake of taart.

Wil je je bananen toch in de koelkast bewaren? Doe dat dan pas als ze wat bruine spikkels hebben. Die geven aan dat het zetmeel zich omgezet heeft in suiker en je bananen rijp zijn. De bananen zelf zullen dan niet echt meer verkleuren, maar de schil wordt wel nog altijd zwart en het duurt maar een paar dagen vooraleer ze ook zompig worden.

Nog een extra tip: bewaar je bananen nooit in een plastic zak. Door ze af te sluiten zal het rijpingsproces alleen nog maar versnellen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.