Bestuursambtenaren van het bestuursressort Wanica Noord-West zijn in april van dit jaar in de gelegenheid gesteld om een training te volgen inzake richtlijnen voor het gebruik van de CoZa (Consumenten Zaken) Webapp 3.0.  Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie heeft deze CoZa webapp gelanceerd met als doel de prijscontrole effectiever  en efficiënter uit te voeren. De webapp maakt het mogelijk om de prijzen van basis- en strategische goederen te monitoren en biedt consumenten de mogelijkheid om online hun klachten in te dienen. 

Na deze training werden de controlewerkzaamheden gelijk opgepakt en de klachten zijn via deze app doorgecommuniceerd naar de Economische Controle Dienst, ECD. 

In dat kader daarvan heeft districtscommissaris Suraksha Hirasingh van Wanica Noord-West maandag 19 juli een evaluatie bespreking gevoerd met een team van de ECD. 

Bij deze bespreking waren namens de ECD aanwezig de heren Jaggoe, Pahladsingh en Tjon Sieuw. De focus tijdens deze bespreking was gericht op de controlewerkzaamheden van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst van het commissariaat in samenwerking met de afdeling ECD met betrekking tot de richtlijnen voor de prijzen van basisgoederen.

De ECD heeft hierbij aangegeven dat de samenwerking en informatie verschaffing vlot en duidelijk verloopt. Voorts hebben ze het team van het commissariaat gecomplimenteerd voor haar werkwijze. Tot slot zijn er wederzijdse afspraken gemaakt om de samenwerking voort te zetten.

VP

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.