Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Dc Pollack: Commewijne Here I come

Dc Pollack: Commewijne Here I come

Met de beëdiging van Remi Pollack vandaag heeft het korps van districtscommissarissen(dc’s) een heel sterke speler gekregen om het korps te versterken, prees president Desi Bouterse de kwaliteiten van de nieuwbakken dc van Commewijne.

In de aanwezigheid van zijn vrouw, familie, vrienden, kennissen en andere genodigden werd de verantwoordelijkheid van het district overgedragen aan Pollack. de dc wordt op een later tijdstip geïnstalleerd door minister Stanley Betterson van regionale Ontwikkeling(RO).

“Commewijne, here I Come”, zei de dc in zijn dankwoord aan de president. Met de aanvaarding van deze job is het volgens Pollack het proces op gang gekomen om het district tot ontwikkeling te brengen. Pollack woont al 20 jaar in het district en heeft naar zijn eigen zeggen diverse plannen op stapel om de ontwikkeling ter plaatse ter hand te nemen.

Bouterse vond het nodig in zijn toespraak de voordracht van Pollack toe lichten. Er waren volgens de president twee kandidaten: een NDP’er een Pollack, secretaris van het hoofdbestuur van de Nationale Partij Suriname(NPS). Al gauw bleek dat Pollack een betere kandidaat was. Binnen NPS-gelederen kon niet veel begrip worden opgebracht voor het besluit van Pollack. Hij moest zijn functie als secretaris ter beschikking stellen.

Bouterse voerde zijn gehoor terug naar 1980, “als jonge militair die onder de omstandigheden van toen de leiding van het land had overgenomen. Toen werd gezocht naar een gerespecteerde Surinamer, een Surinamer die in staat zou zijn om Surinamers bij elkaar te brengen, een Surinamer die als bindmiddel zou fungeren om de positie van president van dit land te mogen vervullen”.

Bouterse vervolgt: “na de in de geschiedenis zo bekende telefooncoup heb ik de partijen bij elkaar geroepen en gevraagd om samen met me uit te kijken naar een Surinamer hetzelfde profiel, liefs een oudere vrouw of man, gerespecteerd en welbekend. Ik heb toen de heer Kraag gevraagd, een gerespecteerde oude man om de functie waar te nemen, te volvoeren van het presidentschap. Ik heb daarna gevraagd dat wij samen zouden uitkijken in landsbelang naar een team met een duidelijke opdracht na de telefooncoup en slechts één persoon had de durf om mee te komen. Hij is daarna vergruist geworden in zijn partij”.

Bouterse zegt geen geschiedenisles te willen geven, “maar ik wil alleen maar zeggen dat partijen die niet in staat zijn om met de dynamiek mee te gaan, vernieuwingsprocessen in te voeren in nationaal belang, niet in staat zijn om achterhaalde culturele bindingen voor reparaties beschikbaar te stellen en haat en wrok meenemen op hun pad, een dag naar elkaar zullen kijken wat overgebleven is van hun partij om te verorberen”.(Edunet)