GFC NIEUWS- Districtscommissaris Yvonne Pinas – bij wie het coronavirus is vastgesteld, is mogelijk de persoon die de afgelopen dagen het NIS heeft bezocht waar het Hoofdstembureau Paramaribo is gehuisvest.

Zondag werd bekend dat dc Pinas van het bestuursressort Matawai in Sipaliwini besmet is met Covid-19. Ze zou in Marowijne in contact zijn gekomen met een man die het virus heeft.

Nu wordt gespeculeerd dat de man, de zoon van de dc is, die het land binnengesmokkeld is vanuit Frans-Guyana. Danielle Veira van het Covid-Managementteam zegt dat deze informatie onderzocht zal worden.

Pinas kampte al een week met gezondheidsklachten en is hoogstwaarschijnlijk de persoon die in het NIS was waar de verwerking van de processen-verbaal van Kiesdistrict Paramaribo plaatsvindt. Daarnaast heeft Pinas ook vergaderd met de andere dc’s van Sipaliwini, die nu allemaal in quarantaine zijn.

Het hoofdkantoor van het commissariaat van Sipaliwi aan de Zwartenhovenbrugstraat is vanaf zondag tot nader order gesloten. Het gebouw zal worden gereinigd.

Ook het NIS was zondag gesloten voor het publiek en personeel van de verkiezingsautoriteiten. De hal wordt grondig gereinigd.

Sinds zondagavond 18.00 uur is ook het dorp Klaaskreek in Brokopondo afgesloten voor buitenstanders, omdat dc Pinas aldaar heeft gestemd op 25 mei.

Het bericht Dc Pinas was mogelijk ook in het NIS verscheen eerst op GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.