Een week nadat 3 nep agenten met twee bewoners hebben beroofd speelt heeft zich een soortgelijk drama voorgedaan. Volgens DBSuriname is een bewoner in noord Paramaribo beroofd. Het drama vond ‘s avonds plaats in de omgeving van de Jozef Israelstraat. 

Net als bij de beroving van vorige week hebben drie mannen in dagelijkse kleding aangebeld bij de woning. De bewoner, een man van Chinese afkomst, deed nietsvermoedend de deur open. Het slachtoffer luisterde naar het verhaal van de mannen die voor zijn deur stonden. Zij vertelden hem dat zij van de politie waren. De reden waarom zij bij hem aanbelden was dat zij opdracht hadden gekregen om in de betreffende woning een onderzoek te verrichten. Niets vermoedend liet de bewoner de drie vreemden binnen om hen het onderzoek te laten uitvoeren.

In de woning grepen de drie nep agenten hun kans. Het huis werd door de drie volledig ondersteboven gehaald tijdens de zoektocht naar waardevolle spullen. De bewoner is onder andere beroofdvan geld. De zaak wordt momenteel nog onderzocht door de Surinaamse politie.

Legitimatie

Opvallend in deze kwestie is dat er overeenkomsten zijn met de eerdere beroving van vorige week. Hierbij waren ook drie daders die zich voordeden als agenten in burgerkleding. Bij die beroving werd geen legitimatie bewijs getoond op het moment dat de drie mannen aanbelden. De politie had daarna duidelijk gemaakt dat agenten in burger kleding zich bij dergelijke acties altijd moeten legitimeren. Bij de beroving van vandaag heeft een van de daders zich wel gelegitimeerd.

Politie onderzoek

Wij willen graag benadrukken dat het onderzoek in volle gang is. De Surinaamse politie is nog bezig met het onderzoek. Wij zien wel overeenkomsten, maar wij kunnen uiteraard niet concluderen dat dit ook daadwerkelijk gaat om dezelfde daders.