Stichting Dierenbescherming Suriname (DBS) en Readytex lanceren zondag in verband met Werelddierendag op 4 oktober, wederom een bijzonder nieuw DBS T-shirt. En net zoals bij de laatste 4 ontwerpen, is de print van dit T-shirt een ‘original design’ ontworpen door een beeldend kunstenaar aangesloten bij Readytex Art Gallery.

Na de kunstenaars Rinaldo Klas, Sri Irodikromo, Dhiradj Ramsamoedj en Kit-Ling Tjon Pian Gi, was nu de beurt aan Reinier Asmoredjo om zijn creatieve talent aan het werk te zetten. Hij is daarmee verantwoordelijk voor het ontwerp dat op het T-shirt komt dat ter gelegenheid van Werelddierendag wordt uitgegeven.

Reinier gebruikt in zijn ontwerp de prachtige karakteristieke kop van de papegaai, afgetekend tegen een gestreepte achtergrond die symbool staat voor de tralies van een kooi. De papegaai is in Suriname immers ook een zeer gewild huisdier en helaas daardoor ook een bedreigde diersoort. Het is dan ook toepasselijk om in verband met Werelddierendag aandacht te vragen voor de manier waarop deze mooie dieren gevangen en opgesloten worden, vaak met wel tientallen in een kleine kooi.

“Eenieder heeft dat trieste beeld vast wel een keer ergens langs de weg gezien. Dit mag en kan zo niet langer doorgaan! Met dit speciaal ontwerp, hoopt de kunstenaar bij de kijker niet alleen bewondering, maar ook bewustzijn en respect voor deze bijzondere vogel op te roepen”, zegt de organisatie.

Dit 14e T-shirt van de DBS met origineel kunstontwerp van Reinier is weer een prachtige aanvulling voor de collectie van elke dieren- én kunstliefhebber. “Met uw aankoop levert u een belangrijke bijdrage aan het werk en het voortbestaan van de stichting. Het wordt voor de DBS steeds moeilijker de kostbare zorg van de dieren in het asiel te dragen, en de steun van de gemeenschap is dus essentieel. We maken er op zondag 7 oktober dus een gezellige dierendag van en hopen met uw hulp, de fundraisingspot flink te kunnen aanvullen”, aldus de organisatie.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.