Minister Ginmardo Kromosoeto van Arbeid Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM)

PARAMARIBO – Minister Ginmardo Kromosoeto van Arbeid Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) heeft vandaag nogmaals aangegeven dat de regering Bouterse/ Ameerali druk doende is om het milieu de plaats en aandacht te geven die het toekomt in de ontwikkeling van ons land. Hij zei dit bij de afsluiting vandaag van een trainingsworkshop over het verzamelen van milieu data voor statistiekmedewerkers in Hotel Torarica.

Bij de komende volkstelling die van start gaat in augustus 2012 zullen ook milieu data verzameld worden die van belang zijn bij de formulering van het Surinaams ontwikkelingsbeleid. Sinds 1987 zijn alle internationale instituten en overheden van oordeel dat bij de duurzame ontwikkeling van de menselijke samenlevingen in elk land het milieu en de natuur niet meer vernietigd mogen worden.

Om een adequaat beleid in dit verband te kunnen formuleren hebben alle overheden betrouwbare statistieken nodig. In zijn afsluitingsrede benadrukte ook de directeur van het Statistiek Bureau Suriname, Johan Sno, net als de ATM bewindsman dat de regering de verplichting op zich heeft genomen om de benodigde data te verzamelen en aan te leveren.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.