PARAMARIBO, 27 aug – Het Chinese Dalian krijgt voor de vierde keer de opdracht op grote schaal wegen te herstellen voor de regering. Minister Rabindrenath Parmessar van Openbare Werken, OW, spreekt van een goede vertrouwensbasis. Dalian heeft zijn sporen verdiend sinds het onder de regering van president Jules Wijdenbosch voet aan wal mocht zetten.

Sindsdien zijn meerdere regeringen overleefd en is het bedrijf nu aan zijn volgende uitdaging toe. Volgens Parmessar is de opdracht nu in twee delen gesplitst. Het eerste deel beslaat de aanleg van een deel van de snelweg naar de Johan Adolf Pengel luchthaven. Ook zullen twee bruggen worden aangelegd over het Saramaccakanaal in het zuiden van Paramaribo. Het geld wordt voorgeschoten door de China Exim Bank.

Deze financiering had eigenlijk al lang los moeten komen, maar in Suriname waren er nogal wat hobbels. Onder meer werd gevreesd voor oververhitting van de economie bij een te grote geldinstroom. Intussen zijn de laatste plooien gladgestreken. Volgens Parmessar worden in het tweede deel de woonwijken bedacht. Straten zullen worden

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.