Door Andjenie Harkhoe

PARAMARIBO- De bigi sma dei vandaag te Colakreek is een groot succes geworden. Op enkele schoonheidsfoutjes na, kijkt de organisatie terug op een geslaagde dag. Ook uit de vele positieve reacties van de senioren kan worden opgemaakt dat de bezoekers dik tevreden waren met de dag waarop zij in de bloemetjes werden gezet.  Dat is de mening  van Pertjajah Luhur (PL) leider Paul Somohardjo in gesprek met GFC.

“Het was een dag vol vermaak voor onze ouderen die in tienduizenden getale aanwezig waren.  Het heeft mij erg goed gedaan om te zien dat de senioren zichtbaar hebben genoten”, stelt Somohardjo die aan het hoofd stond van een presidentiële commissie die belast was met de organisatie van het grootse evenement.

Het is overigens voor het eerst dat een Surinaamse president een bigi sma dei bezocht, laat de PL topman verder weten.

President Desi Bouterse was vandaag als gast aanwezig te Colakreek  en vermaakte zich samen met zijn landgenoten. Het staatshoofd danste onder meer samen met de ‘bigisma’s’ op de tonen van verschillende soorten Surinaamse muziek. Duidelijk was dat het  Surinaams volk erg content was met de erg galante houding van de president. Bouterse  werd vaak omhelsd door de bigi sma’s en kreeg veel lovende woorden te horen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.