Livingstone Jan Thiel Resort te Curacao is een van de hotels die nu reeds inspeelt op de Surinaamse toerist (DBSfoto: Widjai Ganesh)

Dutch Antilles Express (DAE) heeft met haar dagelijkse vluchten tussen Paramaribo en Curaçao, alle hotels, car rentals en belangrijke toeristische organisaties op het eiland een prikkel gegeven om extra te gaan investeren. De inzet is om een goed en betaalbaar product te leveren aan de Surinaamse toerist. Miles Mercera, marketing and productmanager van de Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata), zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat er heel gauw met het hotelwezen van het eiland om de tafel zal worden gezeten om na te gaan hoe in de Surinaamse toerist te investeren.

Mercera denkt in de richting van speciale tarieven en pakketen. “Wij willen zien hoe wij gezamenlijk een goed product kunnen aanbieden aan de Surinaamse markt.” Volgens Mercera wordt de Surinaamse markt steeds interessanter voor Curaçao. Steeds meer Surinamers kiezen Curaçao als vakantiebestemming. Ook tijdens het North Sea Jazzfestival vliegen veel meer Surinamers naar dit eiland. Er konden volgens de marketing en productmanager veel meer Surinamers afreizen, maar vanwege de dure tickets en een beperkte vliegverbinding kon dat niet. “Gelukkig dat DAE nu hierop inspeelt. Met de dagelijkse vluchten en goedkopere tickets verwachten wij nu veel meer Surinamers richting Curaçao. En als organisatie die het toerisme helpt bevorderen op het eiland, moeten wij goed voorbereid zijn.” De toerist heeft volgens Mercera keuze uit tal van villa”s, hotels en appartementen. Al vanaf 50 US dollar per nacht kan men een hotelkamer huren op het eiland.

Widjai Ganesh uit Curaçao

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.