PARAMARIBO, 20 mei – Cuba gaat Suriname helpen bij het moderniseren en upgraden van de landbouw. Minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw Veelteelt & Visserij, LVV, heeft in Havanna, Cuba, een principeovereenkomst getekend met zijn Cubaanse collega Gustavo Rodriguez Rollero. Volgens LVV zal onder meer gespecialiseerde deskundigheid beschikbaar worden gesteld.

Het betreft duurzame en industriële productie, milieuvriendelijke en voedselveilige landbouw en productie- en verwerkingstechnologie. LVV concentreert zich dit jaar eerst op het halen van specialisten naar Suriname voor verduurzaming van de productie in de tuinbouwsector en de bescherming van exporteurs. Met name de productie van exportgroenten moet worden opgetrokken. Suriname wil zo voldoen aan de zogenaamde Gap.

Deze ‘good agricultural practices’ betreffen een keten maatregelen in het productieproces. Alle onderdelen van de keten zijn gericht op een voedselveilige productie. Het Cubaanse Labiofam , is bereid Suriname te ondersteunen in het opzetten van een eigen fabriek voor onder meer milieuvriendelijke meststoffen, voedingssupplementen en medicamenten. “Duurzame landbouw kan beter gestalte krijgen, als in Suriname zelf milieuvriendelijke productiemiddelen worden vervaardigd.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.