PARAMARIBO, 30 jul – Activiteiten van Braziliaanse criminelen zijn slecht voor het imago van hun doorsnee landgenoot in Suriname. Dit stelt de ambassadeur van Brazilië in Suriname, Marcelo Baumbach. De onlangs aangehouden bendeleider Manoelzinho is een schoolvoorbeeld. De man trok moordend en plunderend door Frans Guyana en Suriname.

En hoewel hij nu vastzit in een Braziliaanse gevangenis, galmt zijn geweld nog na. “We werken hard om de schade te beperken aan het imago van hardwerkende en eerlijke Brazilianen in Suriname. Ze leveren een bijdrage aan de Surinaamse economie”, zegt Baumbach tegenover de Ware Tijd. Het gros in werkzaam in de goudindustrie in het binnenland. Ook voor criminelen als Manoelzinho (Ferreira Manoel Moura) is dit het werkterrein.

Goudzoekerskampen worden overvallen om dan snel te verdwijnen. De open grens is daarbij een dankbaar hulpmiddel. Manoelzinho en zijn bende werden al gezocht door Surinaamse en Franse autoriteiten. Aanleiding was een incident in Frans Guyana, waarbij twee gendarmes werd doodgeschoten. “We begrijpen dat ook in Suriname bendeleden zijn aangehouden. We vertrouwen erop dat de autoriteiten de zaak perfect afhandelen”, aldus Baumbach.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.