GFC NIEUWS- Het zijn criminelen die het leven van onschuldige Surinamers in gevaar brengen door het mogelijk verspreiden van het coronavirus.

Dat zegt de Surinaamse publieke gezondheidsspecialist Ruben del Prado aan ABC.

Hij stoort zich aan het feit dat personen die in quarantaine waren geplaatst, zich niet aan de regels hebben gehouden door illegaal in het publieke veld te gaan.

“Deze mensen hebben onze samenleving in gevaar gebracht en ik noem dat crimineel gedrag. Ook de personen die symptomen vertonen en dat niet melden uit schaamte of angst om in quarantaine geplaatst te worden zijn fout bezig”, is het oordeel van del Prado.

Hij waarschuwt de Surinaamse samenleving dat indien het coronavirus zich ongebreideld gaat verspreiden, er een vreselijke ravage wordt aangericht. Hij is in dat geval voorstander van een totale lockdown.

“Er gaan veel doden vallen indien wij ons niet houden aan de 2 meter afstand regel evenals de handhygiëne maatregelen. Mensen die u kent, misschien uw vader, moeder, oom, neef of broer kunnen dood gaan.  Onze medische zorg is niet voorbereid op een uitbraak”, aldus de gezondheidsspecialist.

Del Prado vertelt verder dat er te weinig testmateriaal is in Suriname en dat de situatie zorgelijk is.

“In feite zouden er veel meer testen moeten worden uitgevoerd binnen de samenleving. Vooral medisch personeel zou frequent moeten worden getest. Maar dat gebeurt niet of nauwelijks omdat er simpelweg onvoldoende testmateriaal is. De situatie is zeer zorgelijk”, is zijn oordeel.

 

 

Het bericht Criminelen brengen levens van Surinamers in gevaar door coronabesmettingen verscheen eerst op GFC Nieuws Suriname.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.