Ee eerste vijf studenten van de post basisopleiding Geriatrie Verpleegkunde van het EFS College COVAB het eindexamen succesvol afgelegd. Deze opleiding is tot stand gekomen door de internationale samenwerking met Selkirk College Canada.

De eerste bouwstenen van dit project zijn gelegd in het jaar 2014, maar formeel is de opleiding van start gegaan in 2016.

Deze samenwerking met een internationale hogeschool heeft mede de basis gelegd voor de vele onderwijshervormingen binnen het EFS College COVAB, zoals de implementatie van het competentiegericht onderwijs, het installeren van diverse cruciale onderwijsondersteunende commissies, continue trainingen aan docenten en overige stakeholders, het ontwikkelen van beleid rond diverse onderwijs- en onderwijs gerelateerde zaken e.d.

De afstudeerprojecten van de 5 studenten hebben als doel een verbeterplan te ontwikkelen aangaande de zorg voor ouderen in Suriname. Het unieke van deze opleiding is dat het curriculum ook in het Engels aangeboden zal worden aan het Caraibisch gebied, gezien ons land het enige land in het Caraibisch gebied is met een curriculum in ouderenzorg. Dit maakt Suriname en daarmee het EFS College COVAB respectievelijk het eerste land oftewel opleidingsinstituut die de eerste Geriatrie Verpleegkundigen aflevert op nationaal en regionaal niveau.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.