Home » Surinaams nieuws » Copa SOLOM/GARUDA 2012 gestart

Copa SOLOM/GARUDA 2012 gestart

Team Garuda

Het afgelopen weekend waren reeds 2 wedstrijden afgewerkt van het “Copa SOLOM/GARUDA senioren en veteranen voetbal toernooi. Op zaterdag 6 oktober vond de openingswedstrijd plaats tussen de senioren ploegen van Jong Garuda en Longmay. Ploegen waren tegen elkaar opgewassen doch het was de speler Romano Wonokarijo gelukt toch het eerste doelpunt te maken voor FC Longmay.

De speler Ghansjaam Mohan moest 2 minuten uit het veld vanwege een gele kaart. Met deze stand werd er gerust. Ruim een kwartier na de spel hervatting gelukte het aanvoerder Rafael Martodikromo die middels een vrije trap keihard de bal in het doel schoot en de doelman van FC Longmay het nakijken gaf. Met dit gelijkspel zijn beide ploegen met elk 1 punt naar huis gegaan. Arbiter Banarsie had zich heel goed van zijn taak gekweten en mag ook terugzien op een heel sportieve wedstrijd.

Team Spoedniek

Op zondag 7 oktober 2012 werd de competitie voortgezet met de veteranen wedstrijd Spoedniek tegen Sidoredjo. Het zonnig weer scheen geen invloed te hebben op de conditie van de veteranen. Het was de ploeg van Spoedniek die een lichte veldoverwicht had en het eerste doelpunt scoorde via de speler Djojokarijo Alfons . De speler Dipowirono Eduard dacht er anders over en bracht de stand op 1-1.

In de tweede helft dreigt de strijd grimmig te worden doch door tactisch optreden van de wedstrijdleiding kon de wedstrijd rustig worden afgewerkt. Het gelukte Spoedniek nog 2 doelpunten te scoren door de spelers Veira Humphrey en Manredjo Eddy. en brachten de eindstand op 3-1. De speler Kartomenawi Humbert werd rood gekleurd.

Woensdag a.s. wordt de competitie voortgezet met de senioren wedstrijd Sidoredjo tegen Zeedijk en veteranen wedstrijd Paradise tegen Zeedijk.