PARAMARIBO, 19 nov – Suriname maakt de borst flink nat voor de conferentie van Euro- en ACP-parlementariërs. “Een buitengewone aangelegenheid met buitengewone uitdagingen”, zegt Rabin Parmessar, parlementariër en voorzitter van het organiserend comité. Na de enerverende aanloop met een bijna boycot, bereid het parlement zich voor op de komst van honderden politici met delegaties. Het is nu nog aftellen.

En de laatste hand leggen aan de organisatie, waar zowel publieke organisaties als particuliere bedrijven bij betrokken zijn. “Ik merk een enorme solidariteit tussen alle relevante instituten. Als land opereer je in zoveel organisaties. Er komen nog meer van dit soort activiteiten. Je krijgt zoveel public relations , meer mensen raken enthousiast met doorwerking naar het toerisme en de samenleving”, zegt Parmessar. Daar ligt onder andere de meerwaarde van de conferentie.

Er is ruim een half miljoen Surinaamse dollar (ongeveer een miljoen euro) voor uitgetrokken. Daar worden onder meer verblijf en vergaderplaats van betaald. Op den duur moet het zich terug kunnen betalen, dus wordt de beurs nu onbevreesd opengetrokken. Er worden zo’n vijfhonderd bezoekers verwacht en dat in relatief korte tijd. Dat kan voor een klein land best hectisch zijn. “Iedere dag zullen er nieuwe ontwikkelingen zijn, waar je antwoord op moet geven.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.