Concert en CD presentatie Ronald Snijders

Ronald Snijders, volgens velen de meest swingende fluitist van Nederland, brengt een bijzondere 20 cd box uit met niet eerder uitgebracht eigen materiaal over de afgelopen vier decennia. Voor de CD presentatie en een bruisend live concert met verschillende muzikale gasten op zondag 11 november 2012(van 15:00u – 17:00u) koos hij MC Theater.

Ronald Snijders, geboren in Suriname in 1951, heeft zijn muzikale carrière op geheel eigen wijze vormgegeven. De zeer uiteenlopende muziekstijlen die hij beoefent, hebben geresulteerd in een rootsvolle eigen stijl, waarin funk, jazz, klassieke, pop en wereldmuziek vaak als in een caleidoscoop met elkaar zijn verweven. Met zijn band die in verschillende bezettingen vanaf midden jaren zeventig bestaat, speelde hij eerder al op festivalpodia als North Sea Jazz festival, Dunya en de Music Meeting. Hij gaf concerten met band of als solist in Zuid Afrika en West Afrika, de VS, Zuid Amerika, Latijns Amerika en uiteraard in Europa.

De bekende musicus Chick Corea schreef midden jaren zeventig: “A brilliant flutist and excellent composer”. De inmiddels koninklijk onderscheiden musicus is ook musicoloog en schrijver. Hij combineerde de kawinamuziek van jonge Surinamers uit de Bijlmer met funk, jazz en maakte een geheel eigen vorm van Surinaamse jazz met ijzersterke composities als Saramaka en Prika. Verder werkte hij diverse keren samen met het Surinam Music ensemble, zoals laatst met Bennie Mauphin ( ex-Miles/ex- Herbie Hancock) op North Sea Jazz festival.

Bij de cd presentatie zijn collega musici betrokken als Ferial Karamat Ali, Robby Alberga, Walther Muringen, Randy Winterdal. Het wordt een onvergetelijke middag met bijzonder veel creatieve muziek van topniveau!

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.