door Robin Rosario

PARAMARIBO – President Desi Bouterse zei vanmorgen tijdens de beëdiging dat de communicatie tussen de regering en rechterlijke macht (RM)mogelijk moet zijn. Hij respecteert de scheiding der machten maar draagt als hoofd van de regering de verantwoordelijkheid voor een goed functionerende rechterlijke macht.

De president:“De huidige situatie is een waarop er op geen enkele manier communicatie mogelijk is. Er heerst een dogma over de scheiding der machten. Er wordt veel kritiek op de RM uitgeoefend en niemand reageert erop. Er is niet eens een persrechter bij de RM.”

Het staatshoofd benadrukte dat er grote bezorgdheid heerst bij het parlement en de regering. Er is een tekort aan rechters en de regering is bereid om hen die ervoor in aanmerking komen te benoemen in die functie. Van de zijde van de RM is er niet gereageerd op deze uitspraken omdat er vanuit wordt gegaan dat de bezorgdheid in een geheime vergadering tussen de regering van een plaatsvervangend lid van het Hof van Justitie, Mr. Mahinder Tedjoe, en het parlement (Comité Generaal) heeft plaatsgevonden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.