Minister Moestadja onvangt van commissievoorzitter Henk Herrenberg het evaluatierapport

De Nationale Commissie Herdenking Jubileumjaren onder leiding van de heer Henk Herrenberg heeft vandaag tussentijds verslag gedaan in aanwezigheid van minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken(Biza). De commissie heeft de afgelopen maanden veel werk verzet om in samenwerking met alle groepen en organisaties de viering van de drie jubilieumjaren te weten 140 jaar Hindostaanse Immigratie en 150 jaar Keti Koti, een nationaal karakter te geven.

Dit is ook aardig gelukt, meldt Biza in een persbericht. Volgens Herrenberg is een goed beeld gegeven van de activiteiten die allemaal zijn ontplooit. Er is nog een aantal activiteiten op schema. Zo wordt zondag aanstaande 160 jaar Chinese Vestiging in ons land herdacht. Daarnaast staan er twee grote activiteiten gepland voor de maand november. Zo zal op 9 november een Jubileumconcert gehouden worden met gerenommeerde koren en zangers.

De volgende dag worden de activiteiten afgesloten op en rond het Onafhankelijkheidsplein. Minister Moestadja die het verslag in ontvangst nam, zei blij te zijn met de wijze waarop de commissie haar werkzaamheden heeft uitgevoerd daar ze landelijk een plurale invulling heeft gegeven aan de festiviteiten. Het is meer dan terecht dat ze hiervoor complimenten ontvangt. De commisie is op 18 april 2013 ingesteld met als taak de door organisaties en groepen geplande activiteiten in het kader van de 3 hoogtijdagen, te coördineren en de president van de Republiek Suriname daaover van advies te voorzien.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.