Nieuw Amsterdam en Tamanredjo in het district Commewijne bruisen ook dit weekend van Carifesta activiteiten. De subcommissie Carifesta XI onder leiding van An Sadi en Oemar Jimidar zeggen volgens Suriname Herald dat de voorbereidingen voor een super spektakel in place zijn. De politie zal speciaal voor de verschillende attracties vanaf 15.00 uur een gedeelte van de Oost-Westverbinding voor rijdend verkeer afsluiten. Volgens Jimidar heeft dit alles te maken met het opzetten van een groot podium langs de weg.

In Nieuw Amsterdam zal de traditionele volk village te zien zijn. De volk village voert terug naar de geschiedenis van de oude kampongs waarin vroegere nazaten uit Java verbleven. De cullinaire hoogstandjes van de Indonesische keuken rijk is, zullen ook dit weekend niet ontbreken, verzekert de sub-Carifesta commissie Commewijne.

Op zaterdag zal het Carifesta weekend met knallers worden afgesloten. Muzikale formaties als South South West, Kasimex Houseband en Final Step zijn dan van de partij. Ook is er speciaal voor overige podiumkunstenaars een open podium gereserveerd.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.